Üdvözöljük a

Önkéntes kamarai tagunk bemutatkozik - Dana Hungary Kft. | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Önkéntes kamarai tagunk bemutatkozik - Dana Hungary Kft.

Szerző: Kőváriné Vida Ildikó | 2018. január 29.

A Dana Incorporated világelső a járműipari erőátviteli rendszerek és energiamenedzsment megoldások kínálatában, prémium személy-, haszon- és nehézgépjárműgyártók beszállítója. Világszerte 95 gyártó- és 15 technikai központot működtet, Magyarországon 2005 óta van jelen és a hazai járműipar meghatározó szereplőjévé vált.

Az Off-Highway üzletága hajtó- és futóműveket szerel össze mezőgazdasági, bányászati és építőipari nehézgépjárművekbe, CNC üzemében nyers futómű-alkatrészek megmunkálását végzi.

 

A Power Technologies egység személygépjárművekbe hőcserélőket, szelepház fedeleket és tömítéseket gyárt. 2017-ben kezdi meg a turbóhűtők gyártását a legújabb technológia alkalmazásával.

 

Az Aftermarket Distribution Center 2012-től működik Győrben, a nehézgépjármű és a teherautó részleg európai utópiaci értékesítési központjaként.

 

A Dana legújabb negyedik, Light Vehicle Driveline gyára csúcstechnológiát képviselő Spicer® AdvanTEK® hipoid és ívelt kúpkerét hajtásegységek, valamint elemi fogaskerekek és ívelt kúpkerék hajtások gyártásával foglalkozik, a sorozatgyártás 2019-ben kezdődik. A telephelyen a jövőben lehetőség nyílik teljes futóművek összeszerelésére is. A vállalat mintegy 46 millió eurót fektet új gyáregységének felépítésébe, és a várakozások szerint 2020-ra 200 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt. (www.dana.com)