Üdvözöljük a

Jubileumi év kezdődött az Audi Hungaria számára: az Audi 25 évvel ezelőtt, 1993. február 18-án alapította hivatalosan győri vállalatát. | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jubileumi év kezdődött az Audi Hungaria számára: az Audi 25 évvel ezelőtt, 1993. február 18-án alapította hivatalosan győri vállalatát.

Azóta az Audi Hungaria sikertörténetet ír. A jubileumi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke méltatta a motor- és járműgyártó magyarországi sikereit.

AUDI 25 éves sajtótájékoztató 2018-02-18

„Az Audi Hungaria 25 éve egyet jelent az innovációval. Büszkén tekintek vissza a vállalat által elért eredményekre, valamint munkatársaim teljesítményére, és bizakodva tekintek a következő 25 évre“, mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. „A magyar gazdaság meghatározó szereplője vagyunk és elkötelezett munkánkkal formáljuk a jövőt.“

 

A vállalat alapítása óta az Audi Hungaria összesen 33 294 371 motort gyártott az Audi és a Volkswagen Konszern számára. Ezzel az eredménnyel az Audi Hungaria továbbra is a világ egyik legnagyobb motorgyára. 1998 óta, mikor megkezdődött a járműgyártás, 1 153 531 autó hagyta el a győri gyártócsarnokokat. Egymás mellé sorakoztatva az autók Győrtől egészen a szenegáli Dakarig érnének el.

 

Az Audi Hungaria két területen is új korszakba lép jubileumi évében: 2018-tól Győrben gördül le a gyártósorról a márka első Magyarországon gyártott SUV modellje, az Audi Q3. A motorgyártás az Audi e-tron elektromos meghajtásának  gyártásával egy fontos, stratégiai területtel bővíti portfólióját. „Ezekkel a projektekkel biztosítjuk vállalatunk hosszú távú sikerességét“, folytatta Achim Heinfling.

 

 

Mint az ország egyik legnagyobb befektetője és munkáltatója, az Audi Hungaria jelentős szereplője a hazai gazdaságnak és meghatározó része a győri régió életének. A vállalat direkt és indirekt módon 30 000 embernek biztosít munkahelyet. 2017. december 31-én 12 307 munkatársat foglalkoztatott, idén pedig további munkatársak felvételét tervezi.

 

A 25 éves jubileumot színes rendezvények kísérik az egész év során. A mai napon a vállalat egy gálaest keretében köszönti első kollégáit, akik 1993 óta dolgoznak az Audi Hungaria sikereiért.

 

37 jubiláló munkatársat is köszöntöttek.