Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cikkek

A Leier Csoport átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát (2018)

2018. 12. 18. 09:24

A Leier vállalatcsoport 2005-óta van jelen Romániában egy betonüzemmel, ahol a magasépítés, a mélyépítés és a kertépítés számára készít termékeket. Most döntés született, hogy a Leier belép a romániai téglapiacra és átveszi a BRIKSTON téglagyártó céget.

Ismerjék meg új önkéntes kamarai tagunkat!

2018. 09. 25. 13:18

Önkéntes kamarai tagjaink sorába lépett Makinsonné dr. Borostyán Csilla Anna, társadalomtudományi és gazdasági szakfordító és angol nyelvtanár. Ismerjék meg Önök is a vállalkozó által nyújtott lehetőségeket és forduljanak hozzá bizalommal!

"Biztos vagyok benne, hogy a jó minőségű fordításokon, kapcsolatokon keresztül az üzleti élet is jobban tud fejlődni. Ehhez kívánok munkámmal hozzájárulni."

RÁBA NYRT 2018 első félév - Folytatódó forgalombővülés, tovább élénkülő piacok

2018. 08. 29. 08:18

A Rába Csoport közel 25 milliárd forintos konszolidált, csoportszintű árbevételt realizált 2018 első félévében, 13,2 százalékkal növelve értékesítését a bázisidőszakhoz viszonyítva. A társaság sikeres működését immár hagyományosan kiemelkedő készpénztermelése támogatta az idei év első hat hónapjában.

Elkészült a Audi Q3 második generációjának első példánya

2018. 08. 29. 08:03

Az Audi Q3 második generációjának első modellje 2018. augusztus 28-án gördült le a gyártósorról Győrben, az Audi Hungariánál. Az első győri prémium kompakt városi terepjáró turbókék színben készült el.

Audi Q3 második generációs első modell

Conpart Kft. – ”Jövő az automatizálásban”

2018. 08. 09. 14:48

2018. augusztus 3-án újabb mérföldkőhöz érkezett a cég, amikor ünnepélyes keretek között nyitotta meg abdai telephelyét.

Köszöntjük új belépő önkéntes kamarai tag vállalkozásunkat! - FEKI WEBSTUDIO

2018. 07. 12. 15:52

Folyamatosan képzik magukat, legfőképpen ezért sikeres a fertőszentmiklósi Feki Webstudio

2007-ben egymaga alapította és indította útjára vállalkozását Fekete Attila, aki tanulmányait Győrben végezte, a Jedliket követően a Széchenyi Egyetemen szerzett diplomát. Mára 12-en dolgoznak a kisvárosban és folyamatosan fejlődnek minden tekintetben.

FekiWEBstudió

Alkotás - oktatás - értékesítés - Hollenczer Vivien Veronika önkéntes kamarai tagunk bemutatkozik.

2018. 06. 25. 14:38

„Akinek megadatott a képesség az alkotásra,
annak megadatott a képesség a halhatatlanságra.”

Csontváry Kosztka Tivadar

Hollenczer Vivien Veronika vagyok, az alkotásaimat Vivien Holl néven készítem.

Vivien Holl alkotások

Új vezető a PwC Magyarország élén

2018. 06. 25. 07:58

2018. július 1-jétől a PwC 29 országból álló közép- és kelet-európai (CEE) régió első számú vezetője lesz Nick Kós, aki hat év után adja át a PwC Magyarország vezérigazgatói posztját. Utódja Dr. Lőcsei Tamás lesz, a PwC Adó- és jogi szolgáltatások magyarországi üzletágvezetője.

Lőcsei Tamás (43) 1997-ben gyakornokként kezdett a PwC-nél, ahol széles körű tapasztalatot szerzett az adózás és a jogi szolgáltatások számos területén. Lőcsei Tamás a PwC történetének egyik legfiatalabb cégtársa lett 2005-ben, amikor rá bízták a közvetett adók osztályának vezetését. Dolgozott Hollandiában, Svájcban és Németországban is. 2012 óta az Adó- és jogi szolgáltatások magyarországi üzletágvezetője – irányítása alatt az üzletág dinamikusan fejlődött. Bővebb információ itt.

A PwC Magyarország regionális irodája kamaránk önkéntes tagja, aktívan bekapcsolódik a kamarai életbe.

Építészek és kivitelezők látogattak a Leier győri gyárába

2018. 04. 25. 09:59

Kedden kreditpontos képzés keretében építészek és a kivitelezésben dolgozó szakemberek ismerkedtek a Leier győri üzemében az előregyártott falak és kéregfödém elemek tervezési kérdéseivel és a gyártási folyamatokkal. A kivitelezés kulcsfontosságú pontjait a gyakorlatban is láthatták a rendezvény résztvevői.

Leier Győr - gyárlátogatás 2018. április

Önkéntes kamarai tagról - Viselkedéskultúrát oktatnak és a közélet részesei is

2018. 03. 22. 08:35

A Prodior Kft. alig több mint 10 éves társaság. Tevékenysége főleg a rendezvényszervezés valamint az oktatás. Számos koncert, vállalati esemény, nemzetközi partnertalálkozó, országos családi nap sikeres szervezésén rendezésén vannak túl. Oktatói tevékenységük a protokoll, etikett, viselkedéskultúra területén sikeres. Tulajdonosai Heim Hédi és Gábor. Gábor élete összefonódik a Rotaryval melynek 24 éve aktív tagja.

Jubileumi év kezdődött az Audi Hungaria számára: az Audi 25 évvel ezelőtt, 1993. február 18-án alapította hivatalosan győri vállalatát.

2018. 02. 19. 14:31

Azóta az Audi Hungaria sikertörténetet ír. A jubileumi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke méltatta a motor- és járműgyártó magyarországi sikereit.

AUDI 25 éves sajtótájékoztató 2018-02-18

A Nemak-Mobilis LEGO mentorprogram Európába juttatta a versenyzőket

2018. 02. 13. 12:33

A Nemak-Mobilis LEGO mentorprogram támogatásának köszönhetően idén már 8 győri csapat indult a 9-16 éves diákok részvételével zajló FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó versenysorozat idei küzdelmein. A Mobilis Bits a decemberi győri regionális versenyről jutott tovább a kelet-közép-európai elődöntőbe, amelyet a lengyelországi Łódž városában rendeztek 2018. február második hétvégéjén. A legjobb magyar, szlovák, cseh és lengyel robotépítő diákcsapatok mérték össze tudásukat. A győri diákok minden versenyszámban kiegyensúlyozott, magas színvonalú teljesítményt nyújtottak és a 27 csapatos mezőny 7. helyén végeztek.

Köszöntjük új, önkéntes kamarai tagunkat Hatoss Ervin vállalkozót!

2018. 02. 13. 10:53

Hatoss Ervin vállalkozó

Tisztelettel köszöntöm Önt rövid, vállalkozásom tevékenységét vázoló összeállításán.

Hatoss Ervin egyéni vállalkozó vagyok.

A vállalkozásomat 2017 októberében indítottam tapasztalataimra és gépészmérnöki szakképzettségemre alapozva. Ismerje meg tevékenységemet, dolgozzunk együtt!

Önkéntes kamarai tagunk bemutatkozik - Dana Hungary Kft.

2018. 01. 29. 09:12

A Dana Incorporated világelső a járműipari erőátviteli rendszerek és energiamenedzsment megoldások kínálatában, prémium személy-, haszon- és nehézgépjárműgyártók beszállítója. Világszerte 95 gyártó- és 15 technikai központot működtet, Magyarországon 2005 óta van jelen és a hazai járműipar meghatározó szereplőjévé vált.

Látogatóban a XXI. század cégmenedzsmentjénél - kamarai elnökség a Veluxnál

2018. 01. 11. 17:10

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége cégvezetői meghívásra kapcsolatépítő látogatást tett Fertőszentmiklóson, január 9-én. A Velux cégcsoporthoz tartozó Altaterra Kft. ügyvezetője Mészáros Krisztián és a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Graham Grant Johnstone fogadta a kamarai delegációt.  A 10 fős kamarai delegáció Pintér-Péntek Imre elnök vezetésével az emberi erőforrást megbecsülő, csúcstechnológiát alkalmazó, igazi XXI-ik századi gondolkodású cégmenedzsmentet ismerhetett meg.

velux látogatás 2018

Salon International London 2017.

2017. 11. 07. 00:00

Gyergyovits Zsolt vagyok mesterfodrász és a mosonmagyaróvári Gyergyovits Hajszalon vezetője. 18 éve rendszeresen látogatom Londonban Salon Internacional divathétvégét. Ezzel az összefoglalóval szeretném nektek átadni az ott látottakat.

Gyergyovits Zsolt mesterfodrász

25. éves jubileumát ünnepelte a Jankovits Engineering Kft. Győrben

2017. 09. 25. 08:24

Önkéntes kamarai tagunk elmúlt évtizedei töretlen fejlődést mutatnak. E mögött azonban sokirányú emberi, szakmai és családi erőfeszítések rejlenek. Hírünket megnyitva a Hírcity jubileumi összefoglaló filmje vetíthető le.

Jankovits-fejlődés25év

Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis- és középvállalkozások

2017. 09. 14. 13:45

Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés.A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

Üdvözöljük az Ed Haas Hungaria Kft-t önkéntes kamarai tagjaink sorában!

2017. 08. 31. 15:09

A vállalkozás 2017. nyarán döntött és belépett önkéntes tagként a GY-M-S Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába.

„Az Ed.Haas Hungaria Kft. már 28 éve a hazai élelmiszergyártás és – kereskedelem meghatározó szereplője, mely évente több milliárdos forgalmat bonyolít le.  Új irodaházunk Győrben, gyártóüzemünk pedig Jánossmorján épült, ahol  bel- és külpiacra is folyik termelés. Nagy erőfeszítések és beruházások árán, egyedüliként a régióban a Haas üzem  július elejétől nemcsak  gluténmentes hanem laktózmentes minősítéssel is büszkélkedhet. ......"

2017. szeptembertől jótékonysági akciót is indítanak. (Megtekinthető a cikkünkhöz csatolt felhívésban.)

Védelmet nyújtó termékeket eredményez a magyar-román együttműködés

2017. 08. 30. 10:12

Megelőzhető a HAV-szindróma - Az elektromos, robbanómotoros, hidraulikus, pneumatikus működtetésű kézi
szerszámokkal dolgozók komoly egészségügyi kockázatoknak vannak kitéve. A kéz- és karvibráció (HAV) különösen ártalmas a nagy hidegben történő munkavégzésnél. Megoldást jelenthet e kockázat csökkentésére a projekt során kifejlesztett, ergonomikus és magas védelmi szintet nyújtó, egyéni védőkesztyű használata. -innovációs

Önkéntes kamarai tagunk a Pentatrade Kft a vállalati növekedés témájában szervez worshopokat

2017. 05. 26. 09:46

Meghívjuk Önt a közép - és nagyvállalatok vezetőinek, tulajdonosainak szervezett Növekedési Tudásközpontunk újabb eseményére,

melynek címe  

 

Sikerek és kudarcok a szervezeti átalakulások során!

Júniusi workshopunk várható témái az alábbiak lesznek:

  • Szervezeti változás során felmerülő vezetési kérdések
  • Középvezetők szerepe a változások során
  • Szervezeti strukturális átalakulás
  • Környezeti változásokhoz való strukturális alkalmazkodá

Szakmai díjat vehetett át az ENGINEERINSTRUMENTS Kft. (Győr-2017)

2017. 05. 23. 10:12

Az ENGINEERINSTRUMENTS Kft. részt vett a VIII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Tanulmányi Vásáron Győrben, a Széchenyi Egyetemen, 2017. áprilisában. A kiállításon Flexibilis összeszerelő állomás nevet viselő projektjüket mutatták be, működés közben. Sarkadi Nagy Balázs  ügyvezető szakmai díjat vehetett át. 

Sarkady Nagy Balázs díjazott - Dőry Tibor átadó

 

Önkéntes kamarai tagunk a Junior Expon /2017

2017. 03. 23. 09:50

A Junior Expo a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók bemutatkozására ad lehetőséget Egerben, melyen Bajnai Noémi szolgáltatási tagozati elnökségi tagunk évről évre bemutatja termékeit és szolgáltatásait. Így volt ez 2017. márciusában is a VIII. Junior Expo kiállításon.

A Budapest Banknál is igényelhetők az uniós források

2017. 02. 24. 14:07

Az uniós pénzcsapok megnyílásával új lendületet vehetnek a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k): régóta halogatott beruházások valósulhatnak meg, és ezzel új munkahelyek ezrei jöhetnek létre a szektorban. Foltányi Márton, a Budapest Bank északnyugat-magyarországi régiójának vezetője beszélt arról, hogyan tudják segíteni a cégeket az uniós források igénylése során.

Vállalkozások hírei - Elstartolt a Rába stratégiai beruházási programja

2017. 01. 17. 09:20

Történetében új fejezetet nyitott a Rába csoport. Az eredményes gazdálkodásnak és a tudatos hitelleépítésnek köszönhetően lehetőség nyílt egy a jövőt meghatározó beruházási program kidolgozására és végrehajtására. A vállalat a Kormány által meghirdetett Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programon keresztül pályázati forrásokat is bevon a fejlesztések finanszírozásába

Futómű

A kamarai évzáró küldöttgyűlésen nagyjubilálókat köszöntöttek

2016. 12. 16. 13:21

RÁBA Járműipari Holding Nyrt. - Balog Béla pénzügyi vezérigazgató-helyettes vette át a 120 éves, Nagy Lajosné a 65 éves Kapuvári Ruhaipari Zrt., Rácz István vállalkozó a 40 éves és Varga Zoltán vállalkozó szintén a 40 éves oklevelét vehette át a küldöttgyűlés hivatalos napirendjeinek kezdete előtt.

GYMSMKIK - Adventi vásár 2016

2016. 12. 16. 12:25

A Kamarai Nyílt Napon, Győrben, 2016. december 15-én a kézművesek és a szakmát tanuló diákok is megmutatták, hogy milyen ünnepi csodákat tudnak alkotni. Képek a kiállítókról itt megtekinthetők.

Adventi vásár a kamarában 2016

GYMSMKIK- Pintér-Péntek Imre elnök jubilálókkal találkozott

2016. 12. 16. 11:17

2016. december 15-én a Kamarai Nyílt Napon a kamaraelnök 10-20-30-35 éves jubileumukat ünneplő vállalkozás vezetőkkel találkozott, Győrben a kamarában. Tájékoztatta őket a kamara terveiről, felhívta figyelmüket, hogy mennyire fontos dolog egy-egy sikeres, "túlélő" vállalkozás, hiszen működése során jelentősen hozzájárul az adóbevételekhez állami és önkormányzati szinten is. A kötetlen találkozón oklevelet adott át a junilálóknak, akik büszkén vették át.

Oklevélátadás 2016

A jubilálók fotói itt megtekinthetők.

GYMSMKIK- 25 éves jubilálók köszöntése

2016. 12. 16. 10:26

Varga Szabolcs alelnök 25 éves jubilálókkal

2016. december 15-én a kamarai Nyílt napon többek között a 25. jubileumukat ünneplő vállalkozásokat is köszöntöttük. Varga Szabolcs általános alelnök adta át az okleveleket, az ünnepeltek örömmel fogadták mindezt. A jubilálók fotói itt megtekinthetők.

Elsősök készítettek mézeskalácsot a Kránitz Pékségben

2016. 12. 08. 15:47

December 8-án a Kránitz Pékségben a Móra iskola 1. c osztályosai szorgos kezekkel készítették az ünnepi mézes kalácsokat, a tulajdonosok meghívására, immár visszatérő hagyományként. Vajon közülük is kikerül majd egy-egy ügyes cukrász, vagy pék? Amíg készültek az ünnepi finomságok, a Haller iskolában a cukrászok szakmaversenyén Kránitz Ferencz zsűritagként dolgozott. A vidám csapat a sütőlapáton lovaglást sem hagyta ki.

Kránitz Pékségben

Élményt adományoztak gyermekeknek - Győr Első Lions Klub

2016. 12. 07. 08:10

Ötven gyermek és kísérő számára ajándékozott csodás adventi élményt a főként önkéntes kamarai tag, vállalkozókból álló, a kamarának két elnököt is adó Győr Első Lions Club a Győri Balettel összefogva. Köszönjük Pió Mártának a hírt.

Náluk van a bizalom védjegye és még a kiválóság követei is!

2016. 12. 06. 16:43

Az EDUTAX Kft. ügyvezetője, Szilai László vette át az elismerő tanúsítványt, amely a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” minősítő védjegy elnyerését igazolja. Emellett a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület is elismerte az EDUTAX Kft. eddigi munkáját a kiválóság útján, és „Kiválóság Nagykövete” elismerésben részesítette.

Ugyanígy Kiválóság Nagykövet lett Mugits József és Zsidi István is.

Kiválóság Nagykövetei 2016

A "kinevezést" átadta Szabó Kálmán a Szövetség a Kiválóságért Egyesület elnöke.

Gyakorlat teszi a mestert! - Avagy amikor a gyakorlat az elmélettel találkozik

2016. 12. 06. 16:28

2016. november 18-án, egy szakmai napon vettek részt a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium szakképzős diákjai az EDUTAX Kft-nél. A diákok jelenleg pénzügyi-számviteli ügyintéző, illetve vállalkozási és bérügyintézői képzésen tanulnak. A rendezvény célja az volt, hogy az iskolában megtanult elméleti tudás mellé gyakorlati tudást is szerezzenek a hallgatók, nem mellesleg bepillantást nyerjenek egy komplex ügyviteli szolgáltatásokkal foglalkozó cég mindennapjaiba.

diákok Edutax-ná 2016

CHH Műszaki Kft. Győr - Pályaválasztási kiállításokon vettek részt

2016. 12. 06. 15:39

November hónapban két pályaorientációs kiállításon is részt vett a CHH Műszaki KFT. November 9-én Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, míg november 10-én Mosonmagyaróváron az Egyetemen találkozhattak velünk az érdeklődők.

Te IS kellesz hozzá 2016