Üdvözöljük a

Tűzvédelmi szakvizsgát szervezett a kamara! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tűzvédelmi szakvizsgát szervezett a kamara!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata kamarai tagjai és az érdeklődő vállalkozások részére 2019. február 2-án Tűzvédelmi szakvizsgát szervezett az 1996. évi XXXI tv. 18 § alapján. Vizsgánkon mintegy 50 szakember szerezte meg a munkavégzéséhez szükséges képesítést.

A 45/2011. (XII.7.) BM  rendelet rendelkezik a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglakozási ágakról, munkakörökről és a szakvizsga részletes szabályairól.

 

A rendelet alapján többek között az alábbi foglalkozási ágak esetében a foglalkoztatás feltétele az érvényes tűzvédelmi szakvizsga megléte.

 

A fenruár 2-i vizsgán az alábbi tűzvédelmi szakvizsgához kötött foglalkozási ágakban és munkakörökben szerveztünk szakvizsgát:

 

1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.

 

2. A robbanásveszélyes tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.

 

3. Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.

 

15. Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.