Az Utazás kiállítás szakmai napján járt a Kereskedelmi tagozat delegációja

Magyarország első számú turisztikai vására a negyvenkét éve megrendezésre kerülő Utazás kiállítás 2019. február 21. és 24. között került megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A Kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozatának delegációja február 21-én a kiállítás szakmai napjára látogatott. 

 

Utazás kiállítás szakmai nap

Az idei külföldi díszvendég Algéria, a belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram volt.

 

Az idei évben „Aktív hétvége van” szlogen értelmében egyedi, hosszú hétvégét szerveznek a lehető legtöbb külföldi úti cél, belföldi turisztikai térség, utazáshoz kötődő szolgáltató cég bemutatkozásával. Az élmény alapú kirándulások mellett a gasztroturizmus és a kulturális turizmus is nagy hangsúlyt kapott.

 

A megnyitón elhangzott, hogy kiemelt szerepet biztosítanak a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram lebonyolításának. A turizmus egyik célja, hogy a Magyarországon jelenleg meglévő103 kastélynak szállás és éttermi szolgáltatás címén minél nagyobb szerepet adjon.

 

Az idei rendezvénysorozatot a Budapest Boat Show-val együtt tartották, a Karaván Szalonon pedig a hazai lakókocsi- és lakóautó-kínálatot vonultatták fel. Az Utazás kiállítás kísérő eseménye az Afrika Expó, valamint az ország legnagyobb független utazókat megszólító rendezvénye, a Járatlan Utakon Fesztivál is látogatható volt.

 

Az Utazás 2019 kiállításon 30 ország 300 kiállítója várta a látogatókat turisztikai kínálatával.