Üdvözöljük a

A Kereskedelmi tagozat delegációja Veszprémben járt | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Kereskedelmi tagozat delegációja Veszprémben járt

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának Turisztikai szakmai osztálya utazást szervezett Veszprémbe, amely város 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz.

 

 

VP EKF 2023

Az út során a résztvevők megismerték Veszprém és a Balaton régió közös, az Európa Kulturális Fővárosa 2023-program keretében kidolgozott pályázatát, a Pannon Egyetem – Turizmus Intézeti Tanszék és a város kapcsolatát, valamint Veszprém városát.

 

VP EKF 2023
 

 

A Polgármesteri Hivatalban a delegációt Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezetője fogadta.

Elmondták, hogy az EKF 2023-program keretében kidolgozott pályázatuk a kulturális kínálat bővítését, sokszínűségének növelését és európai vonatkozásainak hangsúlyosabbá tételét célozza, egyebek mellett nemzetközi együttműködéseken keresztül.

A pályázat vezetője Veszprém, de a program a Balaton vidékének jóval tágabb térségére terjed ki.

Ez egy városfejlesztő, közösségépítő pályázat.

Három együttműködési szintet határoztak meg:

  • Veszprém városa
  • A Balaton-felvidék és Veszprém közvetlen környezete
  • Balatoni üdülőkörzet

 

A pályázatban szereplő projektek egyik eleme a Győr és Veszprém közötti vasútvonal életre keltése, a vasúti kocsikat új funkciókkal felruházva (pl.: minigalériák, előadóterek, információs központok, biciklikölcsönzők, stb.)

 

VP EKF 2023

 

A Pannon Egyetemen tett látogatás alkalmával Dr. Raffay Ágnes a PE-GTK Turizmus Intézetének docense a pályázat kulisszatitkaiba vezetette be a csoportot. Véleménye szerint a győzelemhez nagyban hozzájárult a lelkesedés és az akarat. Egy közös cél érdekében a város és a régió magánvállalkozói és szervezetei is a program mellé álltak.

 

VP EKF 2023