Üdvözöljük a

Összegyúrták! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Összegyúrták!

Szerző: Félhelyesné Zubonyai Judit | 2008. január 18.

 

„ A Plato egy szellemiség, előre nem is lehet megmondani, mi is lesz belőle. Talán a gyurmához lehetne hasonlítani. Mindenkinek van egy kis, színes gyurmája, amit az első tréningen hozzátapaszt a közös gyurmához és a többiekkel együtt formálja, alakítja addig, amíg a határvonalak már nem is láthatók. Egységes anyag jön létre, ami lehet gömb, kocka, vagy akár madárfigura is.”


A flamand kormány kezdeményezése nyomán 2007. őszén megyénkben is elindult a Plato program, amely a vállalkozások problémáinak közös erővel történő megoldására mozgósít. A program előkészítését Maász Dávid (Different Kft.), Müller Sándor (Konkoord Kft.) és  Mészáros Gábor (Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség) vállalta fel.

 

 

A program lényege már a nyitó konferencián szemléletes kép formájában fogalmazódott meg: „ A Plato egy szellemiség, előre nem is lehet megmondani, mi is lesz belőle. Talán a gyurmához lehetne hasonlítani. Mindenkinek van egy kis, színes gyurmája, amit az első tréningen hozzátapaszt a közös gyurmához és a többiekkel együtt formálja, alakítja addig, amíg a határvonalak már nem is láthatók. Egységes anyag jön létre, ami lehet gömb, kocka, vagy akár madárfigura is.”

 

 

A programra jelentkezett kis- és középvállalkozók két 30 fős csoportban kezdték meg munkájukat keresztszüleik Csóka Krisztina  (AUDI Hungária Motor Kft.),  Fábián György (Lapcom Kft.)  illetve Stasztny Péter (Visiocorp Hungary Bt.) és Csanakiné Nagy Ilona (Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.)  irányításával.

 

 

A csoporttagok maguk választották ki azokat a témákat, melyeket a program során meg kívánnak beszélni. Ilyen témák többek között az üzletiterv-összeállítás, a vállalkozás-finanszírozás, a cég jövőkép alakítása, az érdekeltségi és motivációs rendszerek, a minőségbiztosítási rendszerek csakúgy, mint a vezetési stílusok, a vállalaton belüli kommunikáció, a tárgyalástechnika vagy az időgazdálkodás.

E kérdések megbeszélése egymás közt, vagy szakemberek bevonásával, a tapasztalatok, jó gyakorlatok egymás között történő megosztása hozzájárulhat a résztvevő vállalkozások üzleti sikereihez.

 

Mi történt 2007-ben?

 


A 2007. szeptember 20-iki  programnyitó konferenciát követően mindkét csoport két napos csapatépítő tréningen vett részt keresztszüleik és a program szakavatott hazai trénere irányításával.

Ezt követően mindkét csoport tagjai két-két alkalommal találkoztak. Az egyik csoport tagjai a  ravazdi Erdei Iskolában tartották találkozóikat, a másik csoport összejöveteleinek PLATO-tag vállalkozások adtak otthont.

A közös, jó hangulatú, és ezúttal kulturális programmal is gazdagított évzáró rendezvényre a a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban került sor.

 


Az egyik csoport a „hivatalos” találkozók mellett heti egy alkalommal még kötetlenebb összejöveteleket is tart, ami további alkalmat biztosít jóízű beszélgetésekre, véleménycserékre. A klubfoglalkozások során a tagok egy-egy PLATO-tag vállalkozásnál, vagy a Kamarában találkoznak egymással.

 

 

2008-ban már január hónapban folytatódnak a havi találkozók és megkezdődött az újabb csoportok szervezésének előkészítése is.

A projekt eddigi sikerességének titka  – melyet a résztvevők pozitív visszajelzése igazol – a szervezők, keresztszülők és természetesen a résztvevő vállalkozások aktivitása és az az igény, amely a tudás- és információdeficit felszámolására, tudatosságnövelő rendezvényeken való részvételre irányul.