Üdvözöljük a

Célszerű - Megvesztegetés elleni szabályok az üzleti életben | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Célszerű - Megvesztegetés elleni szabályok az üzleti életben

Miért fontos, hogy a vállalatok rendelkezzenek ilyen jellegű szabályzóval?

A vállalat jó hírnevének megőrzése érdekében;

A gazdasági és társadalmi károk csökkentése, elkerülése végett;

A vállalati kockázatok minimalizálása miatt;

A tisztább üzleti környezet növelése eredményeképp;

A vállalati kultúra fejlődése végett;

A vállalat hitelességének növekedése szempontjából;

A piaci kapcsolatok és munkavállalói elkötelezettségek pozitív hatása miatt

és nem utolsó sorban azért, hogy segítsen a dolgozóknak követni a vállalat értékeit és a korrupcióellenességgel kapcsolatos hivatalos szabályait.

Az üzleti élet szereplői körében is egyre inkább elterjedt, hogy a feddhetetlenség és az etikus magatartás iránti elkötelezettségüket belső szabályzóban (pl. Korrupció elleni szabályzat; Visszaélés elleni szabályzat stb.) rögzítik, amelynek hatálya kiterjed, mind a munkatársakra, mind a céggel/vállalattal kapcsolatban álló partnerekre. 

Ezek a belső szabályzók elsősorban a Btk. 209-300.§-ai https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1200100.TV rendelkezéseinek figyelembevételével kerülnek elkészítésre, illetve megfelelnek az Egyesült Királyság UK Bribery Act 2010 megvesztegetés elleni törvényének http://www.legislation.gov.uk/ukpga/2010/23/contents és az ENSZ Globális Megállapodás 10. irányelvének https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/mission/principles.

 

A témában érdekes cikkeket az alábbi linkre kattintva olvashat http://korrupciomegelozes.kormany.hu/kereso#category=all&search=megvesztegetés

 

További információért látogasson el a www.korrupciomegelozes.kormany.hu oldalra.

 

Széchenyi2020 logó