Üdvözöljük a

Kamarai csapat nyomdaipari tapasztalatokat szerzett Óbudán | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai csapat nyomdaipari tapasztalatokat szerzett Óbudán

Nyomdaipari  és reklámipari cégek képviselői vettek részt a kamara Ipari Tagozatának szervezésében április 8-án Budapest környékén, nyomdai tapasztalat szerzése céljából.

Délelőtt a Kiscelli Múzeumban, délután Szentendrén a Vinczemill Kft. műhelyében tettek látogatást.

 

A Kiscelli Múzeum állandó kiállítása a fővárosi nyomdászat 19–20. századi történetét mutatja be, olyan egyedülálló darabokkal, mint az Egyetemi Nyomda betűkészlete, vagy a Landerer és Heckenast Nyomdából származó Columbia-nyomdagép, ami a 1848-as magyar forradalom 12 pontjának és a Nemzeti dal nyomtatásáról ismert leginkább. A múzeum a magyarországi tipográfia múltjából látványos technikatörténeti emlékeket vonultat fel a Gutenberg-préstől a litográfiai nyomógépen keresztül egészen a Linotype-szedőgépig.

 

A Vinczemill Kft. műhelyének bemutatása során a kamarai csapatnak lehetősége nyílt egy könyvkötészeti bemutató megtekintésére is. A gyakorló szakemberek részletesen ismertették a vállalkozás történetét és tevékenységét, így a résztvevők közvetlen ismereteket szerezhettek a papírmerítéssel, grafikai tervezéssel, nyomdai kivitelezéssel és könyvkötészeti munkákkal kapcsolatban.

 

A résztvevő vállalkozóknak a program nemcsak a múltról mutatott izgalmas és érdekfeszítő képet, hiszen a megszerzett tudás átköt napjainkba is, a digitális korba, ahol egyre fontosabb a tudásátadásban a vizualizáció.