Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Automotive Hungary 2019

2019-ben október 16-18. között került megrendezésre az AUTOMOTIVE HUNGARY 7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Miskolc – A nagyméretű szerszámgyártástól a nagy kapacitású palackozóüzemig

Izgalmas programokon vett részt Kamaránk Ipari Tagozata szeptember 12-14. között, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén. Látogatást tettek, eszmecserét folytattak az Iparkamarában, a Miskolci Egyetemen, egy autóipari szerszámgépgyárban, sőt az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászatnál is.

Sikeresen zárult az Építőipari Szakmai nap

Kamaránk első alkalommal adott otthont idén a vándorkonferenciának, amely a BME Épületszerkezeti Tanszékének és az ÉMSZ közös szervezésében valósult meg.

Ismeretgyűjtés a MACH-TECH – Ipar Napjai 2019 szakkiállításon

2019. május 16-án a kamara Ipari Tagozata utat szervezett Budapestre a MACH-TECH – Ipar Napjai 2019 szakkiállításra, melyet a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban rendeztek meg május 14-17. között. Az eseményre több mint 18 ezren voltak kíváncsiak.

SignExpo 2019 szakkiállításon jártunk

2019. április 10.

Kamaránk Ipari Tagozata szakmai utat szervezett a nyomda- és csomagolóipar, valamint a reklámdekorációs ágazat legnagyobb hazai rendezvényére, a SignExpo 2019 szakkiállításra.

Lean utazás a Velencei Arzenáltól napjainkig

Február 28-án Lean utazás címmel tartott tájékoztató előadást Reinhardt Éva tanácsadó (Monstrator Consulting Kft.) és Horváth Gergely szakértő (Nemak Kft.) Győrben, a kamarai székházban.  A szakmai eseményen a kisvállalkozások, nagyvállalatok, és szakképző iskoláktól érkezett résztvevők feszült figyelemmel fogadták be az információkat, majd tették fel kérdéseiket.  Az előadók és a résztvevők egyetértettek abban, ha a vállalkzások hatékonyságát segíteni szeretné a kamara, érdemes hosszútávon fókuszban tartani a Lean módszer alkalmazás témakörét, tapasztalatait, hogy minél több vállalkozáshoz jusson el a szemlélet. További információk kérhetők ebben a témában is az iparitagozat@gymskik.hu mail címen.

Tájékoztató foglalkoztatást bővítő támogatásokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata kis- és közepes vállalkozások számára tájékoztatót szervez, a megyei kormányhivatallal együttműködve, 2019. március 07-én (csütörtökön) 15 órától Győrben, a kamarai székházban (9021 Győr, Szent István út 10/a) a vállalkozások számára a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban” című projekt 2019. évi, a vállalkozások számára nyújtandó támogatási lehetőségekről.

Olvassa el a pályázat feltételeit itt.

Jelentkezzen a tájékoztatóra itt.

Építőipari szakmai napot tartottak Győrben

A kamara Ipari-, valamint Kézműipari Tagozata által szervezett rendezvényen hasznos információkat hallhattunk a lakásépítés és bérlakásépítés helyzetéről, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkájáról, valamint az építőipari ellenőrzésekről.

 

 

Brnoban jártunk

Kamaránk Ipari Tagozata szakmai utat szervezett Brnoba, az MSV 2018 Gépipari Szakkiállításra.

 

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Jó tudni! - Az Ipar 4.0-áról érthetően - nézze meg a videót! /12 perc/

Fókuszban az Ipar 4.0

Az ipar 4.0-áról beszélget Vörös Gyula a kamara Ipari tagozatának elnöke és Budavári László elnökségi tag Kárpát Zsolttal, a Győr+TV Konkrét című műsorában. Megtudhatjuk miről is van szó és mit érdemes tenni. (A hírt megnyitva indatható a videó)

Üzemlátogatással "fűszerezett" szakmai út Pápán

Két pápai fűszer- és ételízesítő-gyártó üzem működésébe nyertek betekintést a résztvevők az Ipari Tagozat Élelmiszeripari Szakmai Osztálya által szervezett program során.

Kamarai csapat nyomdaipari tapasztalatokat szerzett Óbudán

Nyomdaipari  és reklámipari cégek képviselői vettek részt a kamara Ipari Tagozatának szervezésében április 8-án Budapest környékén, nyomdai tapasztalat szerzése céljából.

Tapasztalatgyűjtésen a Nemak Győr Kft.-nél

Kamaránk Ipari Tagozata Lean workshopot és gyárlátogatást szervezett április végén a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. üzemében.

Kamara – vállalkozói érdekképviselet - szimpóziumot tartott a kamara, az építési vállalkozásokat érintő lakásépítések Áfa változásáról

A megyében működő építőipari vállalkozások hiteles tájékoztatása érdekében a kamara kerekasztal beszélgetést kezdeményezett a kedvezményes lakásáfa témaköréről. Célja a problémák feltárása volt. Az eseményen részt vettek a beruházók, az építőipari kis- és középvállalkozások, és az érintett ügyvédek képviselői is.

Szimpózium Áfa változásról 2019

Gyászhír – Wachtler József

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Wachtler József, a Glovita Kesztyű Zrt. elnöke, az Ipari Tagozat egykori küldötte, a Győri Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumának tagja, városunk támogató, oszlopos tagja váratlanul elhunyt. A kamara vezetősége részvétét fejezi ki a gyászolóknak. Emlékét örökké őrizzük.

Vörös Gyula – Ipari Tagozat elnöke, GYMSM KIK

Formnext szakkiállításon járt az Ipari Tagozat delegációja

2018 novemberében kamaránk Ipari Tagozata képviseletében négyen (az INNONET Innovációs és Technológiai Központ, a Nolato Magyarország Kft. és a Trend-Form Szerszámkészítő Kft. munkatársai) ellátogattak a frankfurti Formnext additív gyártási (Additive Manufacturing, AM) szakkiállításra.

 

Miért éppen műanyagfeldolgozó?

Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést
Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést

Veszprémben, az Ipari Szakgimnázium 13. éves tanulói bemutatták a műanyagfeldolgozó technikus képzést, amely egyre népszerűbb, hiszen a megyében működő nagy, műanyaggal foglalkozó cégek munkaerő igényének kielégítését célozza meg.

Gyárlátogatás a pozsonyi Volkswagen gyárban

A GYMSM KIK Ipari tagozata Pozsonyban tanulmányúton vett részt, mely során látogatást tett a Volkswagen pozsonyi járműgyárában, valamint a Pozsonyi Regionális Kereskedelmi és Iparkamarában.

VW Pozsony 2018