WIN

Szerző: Szij Beáta

Cél: Vállalkozó nők kompetenciafejlesztése

Futamidő: 2013. november 1 – 2015. október 30.

Program: Leonardo do Vinci - Transfer of Innovation

A női vállalkozók növekvő jelenléte és a növekvő fontosságuk a gazdasági rendszerben új foglalkoztatási lehetőségeket teremt.

Azonban elég kevés és nem túl részletes információk álnak rendelkezésre a női vállalkozásokról, illetve arról, hogy milyen módon lehetséges ezt támogatni, fejleszteni. Eddig ezt a témát nem nagyon tanulmányozták.

A WIN projekt célja, hogy fejlessze a transzferországokban (Magyarország, Ciprus, Lengyelország) a női vállalkozókat egy tapasztalt mentor női vállalkozó segítségével.

Szükséges elemezni a női vállalkozók karakterét és kapcsolatát a földrajzi és szocio-gazdasági kontextusában. A projekt célja, hogy fejlessze az együttműködést a nemzetközi partnerek között a tapasztalatcserével és támogassa az innovációt és a versenyképességet.

A cél, hogy speciális induló tréninget szervezzenek a leendő női vállalkozók számára, mellyel segíthetik, hogy minél többen lépjenek erre az útra.

 

Lépések:

-          a tanulási metodológiák tesztelése az induló vállalkozások és a már meglévő vállalkozások fejlesztése terén.

-          szaktudás-transzfer

-          disszemináció

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara feladatai:

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számára a tevékenységeinek további szélesítését hozhatja magával ez a projekt, mivel figyelmének középpontjában a női vállalkozók állnak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a projekt végrehajtásának minden szakaszában részt vesz, különös tekintettel a kommunikációs és disszeminációs tevékenységekre Magyarország vonatkozásában, köszönhetően a széleskörű és élő kapcsolatrendszerének a szakmai intézményekkel és a KKV-kal. Ez legfőképpen ez az átültetendő program tesztelésére és végrehajtására vonatkozik regionális szinten.

 

Aktualitások:

 

2014 év elején interjúk és kérdőíves megkeresések történtek a vállalkozó nők, potenciális vállalkozó nők, releváns tréning szervezetek és nőkkel foglalkozó szervezetek körében. Országos szinten a kitöltött kérdőívek száma: vállalkozónők 110 db, érdekelt felek 8 db, és releváns szervezetek 9 db, melyből a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jelentős hányadban vette ki a részét.

 

Projektmenedzser: Szij Beáta

 

Honlap: www.win-project.eu