Üdvözöljük a

ESP - Energia-felhasználási információs szolgáltatás | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

ESP - Energia-felhasználási információs szolgáltatás

Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretein belül megvalósuló, L00124 számú, ESP nevű projekt fő célja az energiahatékonyság növelésének és a megújuló energiaforrások használatának elősegítése a gazdálkodó szervezeteknél.

Miért jó ez a vállalkozásoknak?

A projekt keretén belül 40 megyei vállalkozás teljesen ingyenes energetikai felmérésben és tanácsadásban részesül, melyet az energetika területén tapasztalt, szakértő mérnökök végeznek. A felmérés rávilágít az adott vállalkozás esetleges energetikai hiányosságara, gyengeségeire és olyan tanácsokat tartalmaz, melyek segítséget nyújthatnak a pályázati tevékenységben, hatékonyságuk további fokozásában és a költségcsökkentésben egyaránt.

 

A vállalkozások számára Magyarországon és Ausztriában egyaránt információs rendezvények megszervezésre kerül sor, melyeken a résztvevők hasznos tapasztalatokra tehetnek szert az energiahatékonyság témakörében. Határon átnyúló workshop-ok kerültek megszervezésre, melyek remek alkalmat teremtettek vállalkozásoknak a kapcsolatépítésre, információcserére, illetve a tapasztalatok megosztására.

 

A régió 5 különböző ágazata részére energiakoncepciók kerültek kidolgozásra, melyek magyar, illetve német nyelven is elérhetőek. A brosúrák tartalmazzák az egyes szektorokban működő vállalkozások tipikus energetikai gyenge pontjait, bemutatják az energiafogyasztás-optimalizálás módjait és ismertetik azon mutatószámokat, melyek segítségével a vállalkozás összehasonlíthatja energiafogyasztását az azonos szektorban működő más vállalkozásokkal. A kiadványok a csatolt állományban elérhetők.

 

A projekt 2014. november 15-én zárult, az elért eredményeket összefoglaló dokumentum a csatolt állományban érhető el.

 

A projektben az öt iparágra vonatkozóan kidolgozott enegriahatékonysági kalkulátor az alábbi linken érhető el:

http://energysp.eu/calculator

 

További információ, az ESP projekt honlapja ITT érhető el.

 

 

ESP – Energy Information Service Package for Businesses

(Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, L00124)