Üdvözöljük a

Energia-menedzsment | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Energia-menedzsment

Az energiaárak, a felhasznált energia mennyisége minden vállalkozásnál jelentős költségtényező, ami műszaki fejlesztéssel vagy beruházással, de akár fokozott odafigyeléssel is csökkenthető. Az energiahatékonyság a tudatos, ésszerű energia-felhasználást jelenti, az erőforrások védelme és takarékos használata, az energia-függőség visszaszorítása mellett a vállalkozás gazdasági teljesítménye nem sérül.

Energia-menedzsment rendszer kialakítása valamennyi vállalkozás számára célszerű mérettől, tevékenységi körtől függetlenül. A jelentős energia-felhasználású illetve károsanyag-kibocsátású cégeknek már komoly megtakarítást eredményezhet az ISO 50001 nemzetközi szabvány szerinti energia-menedzsment rendszer bevezetése. A folyamatos energia-felhasználás monitoringra alapozó, megalapozott energia-irányítást biztosító rendszer előnye, hogy kiszámíthatóbb és biztonságosabb energia-felhasználást eredményez, hozzájárul az energia-felhasználás csökkentéséhez és ezáltal a költségek visszaszorításához, a vállalkozás ügyfelei irányába megfelelően kommunikálva versenyelőnyt biztosít.

 

Az ISO 50001 szabvány felépítése hasonló az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer szabványhoz, így az ISO 14001 tanúsított cégeknek kevesebb erőfeszítést jelent az ISO 5001 energia-menedzsment rendszer bevezetése.

 

A vállalkozások energia-megtakarításának elősegítésére energia-hatékonysági info-pontot működtetünk az energetikai tanácsadói adatbázisunkra alapozva, hogy a vállalkozása tevékenységi körének, méretének, igényeinek leginkább megfelelő tanácsadásban részesüljön.

 

Vállalkozása energia-felhasználásának nyomon követésére, energia-hatékonysági mutatók kiszámítására gyors és egyszerű módszert jelent az energia-hatékonysági kalkulátor. Az energia-hatékonysági kalkulátor ITT elérhető.

 

Energia-felhasználásának csökkentésében ágazati információs kiadványaink is segítenek szakértői javaslatokkal, jó gyakorlatok bemutatásával. Az egyes ágazati energia-hatékonysági kiadványok elektronikus formában letölthetők.