Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmai utazás az EuroSkills versenyre

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeretettel meghívja Önt az EuroSkills Budapest 2018. versenyre.

Az Euroskills a fiatal szakemberek európai bajnoksága és a szakma legfrissebb európai fejlesztéseinek látványos bemutatója, melyen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az „Európa legjobbja” címért.

Osztrák kereskedelmi ügynöki üzletember találkozó építőipar, bútor lakberendezés, egészségipar, csomagolóanyagok témában

Az Ausztriai Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztályával és a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve üzletember találkozót szervez 2018. október 18-án Győrben.

Pályázati felhívás névjegyzékébe történő felvételre

2018. augusztus 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2018. augusztus 8-i egységes megjelentetési dátummal pályázatot hirdet a Kamarai Gyakorlati Oktatói Vizsgabizottsági Elnökök és Tagok Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

A pályázat célja a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 31. §-a alapján a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakemberek/szakoktatók kamarai gyakorlati oktatói vizsgáztatása, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Az adatvédelemi törvény változásai címmel tartanak előadást Lövőn

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő - Rábaközi Térsége szeretettel meghívja Önt rendezvényére, melynek keretében az alábbi témákról nyújtunk tájékoztatást az érdeklődők részére: Adatvédelemi törvény változásai.

Időpont2018. szeptember 12. (szerda) 10.00 óra

Előadó: Dr. Erőss László, adatbiztonsági és adatvédelmi jogász

Helyszín: Szolgáltató és Kulturális Központ (9461 Lövő, Fő u. 32.)

 

VÁMÜGYI SZAKÉRTŐI HATÓSÁGI KÉPZÉS Győrben is!

A Magyar Vámügyi Szövetség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében Vámügyi Szakértői Hatósági képzés indul szeptember 15-én Győrben. Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 27.

Ajánló - Görög exportőrök honlapja

2018. július 25.

A http://www.greekexporters.gr  címen elérhető “Greek Exporters" portal ingyenes online adatokat tartalmaz a több mint 5.500 görög vállalat által kínált termékekről és szolgáltatásokról, és számos esetben, hozzáférést biztosít a görög vállalatvezetőkhöz és termékkatalógusokhoz, üzleti szektorokra bontva. Az érdeklődők interakcióba is léphetnek a számukra figyelemre méltó üzleti partnerjelöltekkel, ha kéréseket, ajánlatokat tesznek fel. Feliratkozhatnak a piaci specifikus hírekre is.

Javasoljuk, hogy látogassák meg az oldalt, keressenek partnereket, üzleti kapcsolatokat!

Forrás: EMBASSY OF GREECE ECONOMIC & COMMERCIALL AFFAIRS OFFICE

Megjelent a „Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadvány - MKIK 2018

2018. július 19.

Ajánló - A gyakorlati képzéssel foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezeteknek, egyéni vállalkozóknak, könyvelőknek, tanulóknak, szüleiknek, és a szakképző iskoláknak is hasznos információkkal szolgálhat.

A kiadvány hírünket megnyitva online is letölthető.

Jelentkezési lehetőség az Egyesült Arab Emírségekbe utazó üzleti delegációba

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata üzleti utat szervez 2018. november 5-9. közötti időpontban, Dubaj, Abu-Dzabi, Sharjah helységekbe az Egyesült Arab Emírségek iránt érdeklődő exportorientált vállalkozások képviselői számára, melyek az alábbi területeken tevékenykednek:

 

 • ICT
 • megújuló energiák
 • orvostechnológia
 • élelmiszeripar
 • szállítmányozás
 • feldolgozóipar
 • vízgazdálkodás

Adatkezelési tájékoztató sablon egyszemélyes vállalkozásoknak

2018. július 10.

Az adatkezelés és a GDPR szempontjából a vállalkozások egy része rendkívül egyszerű esetnek minősül. Ilyen vállalkozásról beszélünk, ha alkalmazott nincs a cégnél, honlapot nem üzemeltet, az adatkezelése kimerül az ügyfelekkel való kapcsolattartásban és számlázásban. Például egy egyedül dolgozó villanyszerelő mester lehet ilyen vállalkozó.

Ez a dokumentum az ilyen vállalkozásokra szabott sablon, amely alkalmas lehet arra, hogy a GDPR átláthatósági elvével összhangban megfelelő tájékoztatásul szolgáljon a vállalkozó ügyfelei részére.

Első győri IDEATHON

2018. augusztus 14.

Csatlakozz Győr első ideathon versenyéhez, amelynek célja a régió innovatív ötleteinek a következő szintre emelése. Az ideathon egy ötletverseny, melynek keretében csapatok mentorok segítségévél dolgoznak egy ötlet prototípusának a kidolgozásán másfél napig. A szombati nap végén szakmailag elismert zsűritagoknak mutathatod be mire jutott csapatod, akik nagyszerű díjakkal jutalmazzák a legígéretesebb ötleteket.

Felhívás! DESIGN HÉT GYŐR - GYMSM KIK partnerrendezvény

FELHÍVÁS a 2018-ban második alkalommal megrendezésre kerülő DESIGN HÉT GYŐR csoportos kiállításon való részvételre. A TERASZ Csoport Egyesület által megrendezett 2017. évi Design Hét Győr
designkiállításának sikerén felbuzdulva, idén még szélesebb körben szeretnék bemutatni a
kortárs, győri vagy győri kötődésű alkotók munkáit.
A Design Hét Győr 2018 rendezvény 2018. október 12 - 20. között kerül megrendezésre,
hívószava az „INDUSTRIAL DESIGN”.

Előadás az adatvédelemi törvény változásairól Csornán is

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő - Rábaközi Térsége szeretettel meghívja Önt rendezvényére, melynek keretében az alábbi témákról nyújtunk tájékoztatást az érdeklődők részére

Adatvédelemi törvény változásai.

Időpont: 2018. szeptember 4. (kedd) 10.00 óra

Előadó:  Dr. Erőss László, adatbiztonsági és adatvédelmi jogász

XVI. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó 2018.09.09.

Immáron harmadik éve, hogy sikeresen együttműködünk a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központtal, akik a „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” elnevezésű piac szervezői. Győr város támogatásával, ehhez a rendezvényhez csatlakozott a Kenyérfesztivál remélve, hogy a vásárlók igényeit a szélesebb termékkínálattal jobban ki tudjuk elégíteni.

 

Conpart Kft. – ”Jövő az automatizálásban”

2018. augusztus 3-án újabb mérföldkőhöz érkezett a cég, amikor ünnepélyes keretek között nyitotta meg abdai telephelyét.

Pályázat - munkahely teremtésre - Közeleg a határidő

Hatmilliárd forintból idén már második alkalommal hirdeti meg a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt programját - jelentette be Varga Mihály Budapesten 2018. július 23-án.

Jelen Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása. A pályázat benyújtásának határideje A pályázatot 2018. július 23-tól 2018. szeptember 10-ig lehet benyújtani.

 Támogatható tevékenységek:

 • Új eszközök, gépek beszerzése,
 • immateriális javak költségei,
 • továbbá ingatlan vásárlása (Ingatlan esetében olyan ingatlan vásárlása fogadható el, amely újonnan kerül a vállalkozás mérlegébe, vagyis a vállalkozás használatában még nem állt)   
 • tárgyi eszközökhöz,
 • épületekhez kapcsolódó bérleti díjak,
 • lízing költségek,
 • új épület /épületrész felépítésével kapcsolatos építési

 

Bővebb információ:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/ujabb-hatmilliard-forint-munkahelyteremtesre

Turizmus Világnap 2018. szeptember 27. - házigazdája Budapest

2018-ban Budapest lesz a Turisztikai Világnap házigazdája - Hivatalos döntés született az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) tanácsülésén arról, hogy 2018-ban a World Tourism Day, a Turizmus Világnap házigazdája Magyarország, pontosabban Budapest lesz 2018. szeptember 27-én. A rendezvényt 2017-ben szeptember végén Quatar fogadta, 2018-ban Magyarország, 2019-ben pedig India fogadja majd.

NAV - Évről-évre nő a köztartozásmentes adózók száma - a KOMA-kérelem benyújtása illetékmentes!

Csak az elmúlt két évben több mint huszonhétezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA), köszönhetően a számos előnynek, amit a tagság nyújt. Hasznos lehet azon vállalkozásoknak is, akik üzleti partnereik felé szeretnék igazolni a pénzügyi megbízhatóságukat, hiszen a NAV honlapján található nyilvános adatbázisból bárki – előzetes regisztráció nélkül – lekérdezheti az éppen aktuális adatokat.  A köztartozásmentes adózói adatbázisban jelenleg már 164 828 adózó szerepel.

Meghívó Horizon2020 infokommunikációs technológiai (IKT) konferenciára és üzletember találkozóra Bécsbe

2018. július 17.

Szíves figyelmébe ajánljuk a Horizon 2020 ICT konferencia keretében szervezett Face2Face nemzetközi partnerkereső találkozót, melynek idén Bécs ad otthont, 2018. december 4-6. között.

A rendezvény az Enterprise Europe Network és az Ideal-ist hálózatok közös szervezésében valósul meg. Vállalatok, egyetemek, valamint kutatóintézetek képviseltetik magukat a világ számos pontjáról. A program kitűnő lehetőséget nyújt új projektötletek megosztására és a H2020 ICT felhívásokhoz új partnerkapcsolatok kiépítésére.