Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

X. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten /2017. április 24-26.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által a Hungexpo területén szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjén.

X. Szakma Sztár Fesztivál 2017.

"Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás 2018"- Pályázati felhívás!

Hitelesség, szakmaiság, minőség, biztonságKamaránk az idei évben is meghirdeti a "Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás" védjegyprogramot önkéntes tagjai körében! Csatlakozzon az Ön vállalkozása is a védjegyet használó cégekhez, élvezze a tagság nyújtotta előnyöket! A pályázatok leadási határideje 2017. május 31.

HR napot tartottak a kamarában - Családbarát munkahelyről és paradigmaváltásról is szó esett.

Egy kérdéssel " A munkahely a család barátja?" hívták az érdeklődőket a 2017. április 12-i HR Napra Győrbe, a kamarába, amelynek háziasszonya és moderátora Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta  (Széchenyi István Egyetem) volt. Pintér-Péntek Imre a GYMSM KIK elnöke megnyitójában több HR-eseket érintő kihívásra is rámutatott. Ez után számos érdekes előadás hallgathattak meg a jelenlévők.

GYMS megye SZKTV országos döntősei 2017.

2017. április 24.

Ők azok, akik idén a megyénkből versenyeznek a Szakma Sztár Fesztiválon. A cikket megnyitva látjuk a nevet, a szakmát, az iskolát.

Szakma Sztár Fesztivál 2017.

Kormánydöntés született az osztrák bér- és szociális dömping elleni törvény módosításáról, jelentős könnyítések várhatók a fuvarozó ágazatban.

2017. április 3.

Az osztrák szövetségi kormányban döntés született a Bér- és szociális dömping elleni törvény 2017. januártól hatályos változatának a fuvarozó ágazatra vonatkozó.módosításáról. A tervezett hatálybalépés 2017. június 1.

Felsőoktatási duális képzési roadshow

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szeretné feltérképezni a felsőoktatási duális képzés két éves működésének tapasztalatait az abban részt vevő vállalatokkal, szervezetekkel folytatott konzultációk keretében. Ennek érdekében 2017. április 19-én 14:00 órakor a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a régió vonzáskörzetében duális felsőoktatási képzést megvalósító vállalatokat részvételével konzultációt tartott a székházában.

Lehet jelentkezni informatikai auditra, tanácsadásra!

Azok a kisvállalkozások, akik digitális fejlődésük érdekében pályázni szeretnének GINOP 3.2.2 forrásra, részt vehetnek egy ingyenes auditon. Az ennek során megszerezhető DFV minősítéssel több kedvezményre számíthatnak a pályázat során és további informatikai beszerzéseiknél is. A DFV minősítés pályázat nélkül is előnyös, a kedvezményes voucherek akkor is igénybe vehetők. Bővebb információ:  www.vallalkozzdigitalisan.hu

Kerekasztal beszélgetés a helyi adókról!

A KKV vezetők klubjának meghívására 2017. április 20-án kamaránkba érkezett Győr megyei jogú város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi osztályvezetője Mező Tímea, aki a helyi adókról és a kapcsolódó gyakorlati kérdésekről tájékoztatta a kerekasztal szakmai érdeklődőit.

Megalakult a Kezdő Vállalkozások Vezetői klubja a kamarában!

2017. április 7.

Nagy érdeklődés kísérte a Kezdő Vállalkozások Vezetői Klubjának alakuló rendezvényét, melyet 2017. április 6-án tartottunk a kamara székházában.

Vendéglátás Akadémia 2017. - Budapest

2017. április 18.

Tartson velünk Ön is a Vendéglátás Akadémia c. rendezvénysorozat budapesti állomására 2017. május 11-én, ahol az étterem tulajdonosok, éttermi vezetők, séfek, baristák és felszolgálók részére üzleti kapcsolatépítési lehetőséget kínálunk, valamint szakmai előadásokon keresztül adunk bővebb információt a vendéglátóipar legújabb kihívásairól.

Széchenyi Kártya Program - kedvező kamatozású források minden eddiginél alacsonyabb kamattal

Ajánljuk a kamara (GYMSMKIK) tanácsadási és hiteligénylési szolgáltatását Győrben, Mosonmagyaróváron, Csornán és Kapuváron is. Ügyfélszolgálatok elérhetőségei itt.

 • akár 3 hét alatt,

 • alacsony kamattal,

 • állami kamattámogatással,

 • állami kezességi díjtámogatással,

 • akár ingatlanfedezet nélkül,***

 • gyors és egyszerűsített hitelbírálattal lehet hitelhez jutni.

Ipartörténeti emlékhelytáblát avattak

2017. április 20.

A kamara (GYMSMKIK) által létrehozott Győri Ipartörténeti Alapítvány első ipartörténeti emlékhelyét jelző táblát avatták fel a Győri Szeszgyár és Finomító ZRt. épületének oldalában. Az emléktáblák kihelyezése folytatódik, később ipartörténeti tematikus útvonal is létrejön, amely sétával, kerékpárral remek programot ígér. Szerepet kap a projektben egy QR kód is, amely segít okostelefon segítségével azonnal, több információt elérni az emlékhelyről. Bővebben :www.ipartörtenet.hu

avatók

Vegyen részt az MKIK GVI 2017. áprilisi online konjunktúra felvételében

Töltse ki a kérdőívet, pár percet vesz igénybe. Nekünk fontos az Önök véleménye! Kitöltés itt!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Mediáció a gazdasági életben

Évekig elhúzódó, költséges pereskedés helyett hatékony és gyors eredményt szeretne egy üzleti partnerrel szemben fennálló konfliktushelyzetben? Szeretné vitapartnerével úgy lezárni a konfliktust, hogy a jövőben is fennmaradjon a jó üzleti kapcsolat?  Ilyen helyzetekben hatékony segítő módszer a mediáció!

Autótechnika klubot hívott életre a kamara!

2017. április 10.

2017. április 7-én a szolgáltatási és kézműipari tagozat összefogásában megalakult az Autótechnika klub, mely az autófenntartó iparág szakmai képviselőinek nyújtott és nyújt a jövőben is hasznos információkat.

A győri térség meghatározó településeinek vezetői találkoztak a kamarában!

Kamaránk győri térségi elnöksége A győri térség meghatározó településeinek 2017. évi gazdálkodási elképzelései címmel Győr, Pannonhalma, Tét, Kunsziget településvezetőinek részvételével POLGÁRMESTERI FÓRUMOT szervezett március 29-én a kamara székházában.