Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Karácsony Kupa Mosonmagyaróvár - 2018.12.06. Haller iskola

Ajánljuk Pénzes Lászó kamarai térségi elnök összefoglalóját a két napos versenyről.

Konzultáció a vállalkozások közötti (B2B) adatmegosztásra vonatkozó elvekről és iránymutatásról - VÁRJUK VÉLEMÉNYÉT!

 

A digitális egységes piacra vonatkozó kezdeményezés célja a gazdaságban rendelkezésre álló adatok, vagyis a következők elérhetőségének javítása:

  • a közszférában rendelkezésre álló adatok („közadatok”),
  • az államilag finanszírozott tudományos kutatásokból származó adatok, valamint
  • a vállalkozások birtokában lévő adatok.

Az adatok szélesebb körű hozzáférhetősége előnyös lehet a kkv-k számára, ugyanis azok jellemzően nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy maguk végezzenek adatgyűjtést.

Ugyanakkor az internetkapcsolattal rendelkező „okoseszközök” (azaz a dolgok internetének) térnyerése új kihívásokat rejt a kereskedelmi titoktartás, a verseny, valamint a valós érték figyelembevétele szempontjából.

OpenMakers Hírlevél 2018 Ősz

OpenMakers
OpenMakers

Elindult az OpenMakers projekt

 

Az OpenMakers egy 2018-tól 2020-ig tartó, az Erasmus+ program által támogatott projekt, amely a közszféra döntéshozóit, valamint a kulturális és nonprofit vezetőket támogatja nyílt adatok felhasználásával és tréningek szervezésével, hogy stratégiai változásokat indíthassanak el.

 

Eredményes félévet zárt a „Kamara a vállalkozásokért tantárgy” a Széchenyi István Egyetemen

Lezárult a Kamara a vállalkozásokért tantárgy őszi szemesztere a Széchenyi István Egyetemen, melynek keretében 49 hallgató zárta eredményesen a félévet. A bemutatott vállalkozások közül 9 Best of értékelést kapott üzleti tervére.

Energetikai Verseny

Kamaránk számára kiemelt jelentőségű a szakképzés támogatása, a képzés színvonalának növelése és szakmai versenyek szervezése.

 

 Energetikai Verseny

Győr2023 - Mutassuk meg, hogy a város vállalkozásai elkötelezettek Győr Európa Kulturális Fővárosává válásának ügye iránt!

Tisztelt győri vállalkozásvezetők, éttermi és szálláshely szolgáltatók!

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázati szakasza ez év decemberében lezárul.

December 10-11-én Győrben tartózkodik a döntést meghozó zsűri, személyes tapasztalatszerzés céljából.

Felhívjuk a győri éttermek, szállodák vezetőinek figyelmét, fogadják a városmarketing munkatársak által kiszállítandó kitűzőket és matricákat. Segítsék, hogy munkatársaik a December 10-ével kezdődő héten viseljék a kitűzőt, helyezzék látható helyre a matricákat.

Győr város Városmarketing és Programszervezési osztálya munkatársainak elérhetősége itt.

Győr Európa Kulturális Fővárosa pályázatának információi itt.

A GYMSM KIK felhívása

Védjegy átadó ünnepséget rendeztek Győrben, a kamarában (GYMSM KIK)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 21-én szervezte meg azt az ünnepséget, melyen a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegy 2019. évi használatára feljogosító tanúsítványok kerültek átadásra. A rendezvényen a kiadvány is bemutatásra és átadásra került, amely a 2019. évi tanusítvány jogos tulajdonosait tartalmazza.

Kamara által ajánlott vállalkozás védjegy tulajdonosai 2019.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.11.12.

Mindjárt lezárul a félév és a hallgatók a „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy keretében élesben prezentálják induló vállalkozásuk jövőképét, üzleti tervét. Molnár Albert üzletviteli-, és emberi erőforrás tanácsadó segítette az erre való felkészülésben a diákokat.

CORD projekt kérdőív (angol) - Számítunk véleményére

2018. december 7.

 

 

 

A Szlovákia-Magyarország Interreg program keretében megvalósuló CORD projektben felmérést készítünk a kis- és középvállalkozások, a női vállalkozások és a leendő vállalkozások körében. A felmérés célja, hogy feltérképezzük a határtérségben található vállalkozásokat segítő szervezeteket és szolgáltatásaikat, illetve melyek azok, amelyekre még szüksgé lenne, a vállalkozások külföldi piacra lépési szándékát, illetve a nemzetköziesedést leginkább gátló tényezőket. 

Startup hétvége Kismartonban

Startup Weekend Eisenstadt
Startup Weekend Eisenstadt

A SMART-UP projekt keretében létrejött Startup Pannonia közösség kezdeményezés célja az osztrák és a magyar startup ökoszisztémák összekapcsolása. Ennek nyújtott ideális keretet a múlt hétvégén Kismartonban megrendezett Startup Pannonia hackathon/ötletverseny, melyre Burgenlandból, Stájerországból, Bécsből, Győr-Moson-Sopron megyéből és Budapestről érkeztek résztvevők.

Küldöttgyűlés tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018. december 14.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlést tartott tegnap a kamara székházában, ahol a napirend előtt több érdekes előadás is elhangzott.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2018. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Beadási határidő: 2019. február 13., 15 óra

 

A GYMSM KIK Kereskedelmi tagozatának látogatása a METRO Gasztroakadémián és a Zwack Unicum Látogatóközpontjában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata december 7-re szakmai utazást szervezett, melynek keretében a résztvevők megismerhették a magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpontot, a METRO Gasztroakadémiát, majd látogatást tettek a Zwack Unicum Látogatóközpontjában.

 

GYMSM KIK Kereskedelmi tagozat - METRO Gasztroakadémia és Zwack Unicum Látogatóközpont

Sikeres kerekasztal beszélgetés a Segítő Szakemberek Klubjában!

2018. december 3.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata 2017. évben hívta életre a SEGÍTŐ SZAKEMBEREK KLUBJÁT, melynek novemberi rendezvényén az érdeklődő szakemberek a klub jövőbeni irányait, lehetőségeit és tervezett konferenciáit egyeztették.

Angyalok a belvárosban 2018

Hamarosan itt az Advent, az év legszebb és legnagyobb ünnepe, ami a látogatók és vásárlók tömegeit hozza el a belváros üzleteibe is. Tegyünk együtt azért, hogy ez a karácsonyi vásárlás kicsit több legyen a szokásosnál.

Angyalok a belvárosban elnevezéssel az idei évben is jótékonysági kampány indult, melynek célja, hogy a belvárosi kereskedők megmutassák, szerintük Győr élénk, izgalmas, kereskedelmi helyszín, ahol a jelenlevő üzletek élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is.

Miért éppen műanyagfeldolgozó?

Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést
Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést

Veszprémben, az Ipari Szakgimnázium 13. éves tanulói bemutatták a műanyagfeldolgozó technikus képzést, amely egyre népszerűbb, hiszen a megyében működő nagy, műanyaggal foglalkozó cégek munkaerő igényének kielégítését célozza meg.